forrás: pinterest
Egyéb

Kínában így lépnek fel a túl sok videójátékozás ellen

Megosztom:

Korlátozzák a gyerekeket.

Sokaknál kiverte a biztosítékot

Kínában újfajta eszközzel próbálnak fellépni a fiatalok túlzott videójátékozása ellen. A gond az, hogy ezzel a lépéssel egy kalap alá veszik az épphogy csak 18 év alattiakat az általános iskolás korú gyerekekkel.

Limitek mindenhol

A videójátékok fénykorukat élik, és Kínában a fiatalok rengeteget játszanak. Egyre több a brutális, erőszakos vagy éppen szexuális tartalmú játék, elvileg ezért vezetik be a korlátozásokat, de ennek a döntésnek vannak azért buktatói is. A Tencent nevű videójáték kiadó jelentette be ezt a korlátozó döntést a kiskorúak védelme érdekében, aminek az lesz a lényege, hogy este 10 és reggel 8 között nem játszhatnak 18 év alattiak a videójátékokkal, illetve lenne egy napi limit is ami hétköznapokon 90 perc, hétvégéken és ünnepnapokon pedig 3 óra.

A szűrés úgy fog működni a Tencent tervei szerint, hogy az adatokkal való azonosítás után egy scannelő rendszer beazonosítja a felhasználó arcát és ha 18 éven aluli a rendszer szerint, akkor a játék az említett időtartamra blokkolja magát. Arra az esetre pedig ha többet szeretne a napi limitnál játszani valaki, azért nem lesz lehetőség, mert a rendszer másfél óra után kidobja majd a felhasználókat.

Forrás: Quibit

A korlátozás ellen sokan tiltakoznak Kínában, és szerintük érzelmetlen döntés született és túlzottan általánosító is. Egyelőre tesztcéllal vezetik be ezeket a korlátozó intézkedéseket és nem is minden játékra még.

Forrás: Gizmodo, Quibit

Megosztom: