Egyéb

Az Aston Martin a legmodernebb kocsival jött ki, ami most minden mást kenterbe ver

Megosztom:

A sportkocsik krémje.

Máris óriási rá az előrendelés

Az Aston Martin, Valkűr Pók névre keresztelt autómodellje az átalakítható autók között a jelenlegi csúcskategóriás modell. A kocsi 217 mérföld/h sebességre képes és leszedhető a teteje és az oldala is. Minket amúgy a Batmobilra emlékeztet…

Hasonló a zárt változathoz

A kocsi V12-es motorral rendelkezik, ami 1139 lóerőnek felel meg, és olyan aerodinamikus rendszerrel van ellátva, amit a Red Bull sport csapat vezetői fejlesztettek ki. Az ajtajai első illesztésű, V-állású ajtók, és könnycsepp formájúak. Az autó modellje a kocsiajtót és a kocsitetőt leszámítva, szinte megyegyezik a zárt sportautós változattal.

Belsejét tekinte a Forma-1-es kocsikhoz hasonlítható és 2 üléses szerkezetű. Összesen 85 db-ot készítettek ebből az autóból az Aston Martinnál és az előrendelések már elkezdődtek rá. Soha nem látott számú kereslet van ezekre a kocsikra, de előreláthatólag csak 2022 második felében kezdődik meg az értékesítésük. Egy autókiállításon azonban hamarosan meglehet tekinteni a modellt az USÁ-ban, de oda is csak meghívásos alapon lehet majd bejutni. Mi nem csodálkoznánk rajta, ha a jövőben, majd valamelyik James Bond vagy Batman filmben látnánk ezt a kocsit.

Forrás: CNET

Megosztom: