Élet

Egy hármas helyrehozhat egy kapcsolatot?

Megosztom:

Van rá esély, hogy segíthet?

Gyakori fantázia

A The Kinsey Institute szerint a hármas a leggyakoribb szexuális fantázia. Bár ez általános képzelgés lehet, a nők mindössze 10%-ának és a férfiak 18%-ának volt ilyen élménye. Tehát elsősorban a fejünkben létezik, mint szexi tevékenység, és nem sokan ismerjük a csínját-bínját a valóságban.

A pornóban túlnyomórészt FFM (két nő és egy férfi) hármasokat ábrázolnak, ahol a férfi kapja a legtöbb figyelmet.

Úgy érezheted egy kapcsolatban, hogy nyomást gyakorolnak rád, hogy „próbáld ki”, hogy bebizonyítsd a kalandos mivoltod, vagy így fűszereznéd meg a dolgokat egy egyébként boldogtalan helyzetben. De mindenekelőtt meg kell bizonyosodnod arról, hogy valóban magadért akarod-e csinálni. A motiváció felmérése a legjobb módja annak, hogy eldöntsd, élvezni fogod-e a hármast.

Jó vagy rossz hatás?

Madalaine Munro szexológus a Metro.co.uk-nak elmondta: „Egy olyan társadalomban élünk, ahol a monogámia a legelterjedtebb párkapcsolati forma, ezért a hármas felfedezése felvilágosító élmény lehet azok számára, akik mélyebb megértést szeretnének kapcsolatuk stílusáról és szükségleteiről. Egyesek igényeinek a monogámia nem felel meg, ezért a kapcsolat megnyitása nagyszerű megoldás lehet, hogy ne törekedjenek arra, hogy minden kapcsolati igényüket egy személy elégítse ki.”

Majd így folytatja: „Ha alapvető kapcsolati problémák vannak, mint például a bizalom, a kommunikáció vagy a bizonytalanság, akkor valószínű, hogy ezeket a hármas súlyosbítja. Ha repedések vannak a kapcsolat alapjain, valószínűleg ezen is ronthat.”

Fontos végigvenni, hogy miért akarunk belemenni a hármasba, és mit várunk tőle, mi változhat meg, milyen következményei lesznek. A szexológus kiemeli, hogyha csak az egyik fél vágyik rá, a másik csak neki akar kedvezni, akkor nem érdemes belevágni. Másrészről pedig a negatív motivációkat is el kell vetni, mint ha azt várjuk, hogy ezzel majd féltékennyé tehetjük a párunkat.

Forrás: Metro

Megosztom: