Forrás: Pinterest
Élet

Így kezeld az ünnepi stresszt

Megosztom:

Sokan viselik nehezen ezt az időszakot.

Az ünnepek a normális időszakban is megterhelőek lehetnek, járvány időszakban pedig még inkább. Az emberek jelentős rész nem tudott a megszokott módon karácsonyozni tavaly, sokaknál pedig idén sem lesz ez másként.

Prioritások

Azon stresszelsz, hogy megvegyél minden ajándékot, vagy éppen azon, ahogy megérkeznek-e időben? Gondolj bele, hogy számodra tényleg ez a legfontosabb? Nem, ugye?

Ha karácsonyt ünnepelsz, „emlékeztesd a gyerekeket, hogy a karácsony nem csak az ajándékozásról szól, hanem a különleges időről, amit a családdal együtt tölthetsz” – mondja Maryanna Klatt, klinikai család- és közösségi orvostan professzor a HuffPostnak.

Meséld el az ünnepi időszak számodra kedves részeit, meséld el a legjobb emlékeid.

Koncentrálj arra, amit irányítani tudsz

A járvány jövőjével kapcsolatos bizonytalanságra gondolni – különösen az omikron variáns fényében – ijesztő és nehéz lehet. De végső soron ezzel semmit sem tudsz tenni.

Ha aggódsz családod egészsége miatt, ügyelj arra, hogy naprakész legyél a közegészségügyi ajánlásokkal kapcsolatban, mint például a COVID-19 elleni védőoltás és emlékeztető oltás, valamint a nyilvános helyeken való maszk viselése.

Ha nagy tömegben nem érzed jól magad, idén szervezzetek kisebb összejöveteleket.

Kezdj új hagyományokat

Süssétek idén együtt a családdal a karácsonyi menüt, sétáljatok egyet a környéken és nézzétek meg az ünnepi fényeket. Vegyél egyen karácsonyi pulcsit vagy pizsit a családnak, ezek az apró gesztusok is közelebb hoznak titeket.

Részesítsd előnyben az öngondoskodást

Bár csodálatos másokra összpontosítani az ünnepi időszakban, ne feledkezzünk meg saját jólétünkről sem.

„Az öngondoskodás legyen a prioritás” – mondta Klatt. „Segít, ha előre összeállítunk egy listát a nyugtató tevékenységekről, amik megadják a szükséges pihenést az ünnepi káosz alatt is.”

Forrás: HuffPost

Megosztom: