Élet

Szabad a szex a menstruáció alatt?

Megosztom:

Nőgyógyász válaszol.

Szabad vagy sem?

Sokan undorodnak tőle, vannak akik gondolni sem akarnak rá, másoknak viszont enyhíti a fájdalmát, ezért gyakran csinálják a piros napokon is. A Popsugar megkérdezett egy nőgyógyászt, hogy mit gondol a menstruáció alatti szexről.

“Orvosi szempontból nincs semmi gond, amíg kényelmes” – mondta Taraneh Shirazian, nőgyógyász. Arra figyelmeztet, hogy a menstruáció alatt is teherbe lehet esni. Tehát feltétlenül használj orvosilag jóváhagyott és megbízható fogamzásgátló módszert, például tablettát vagy óvszert.

Előnyök

Az orgazmus enyhítheti a menstruációs görcsöket. Ilyenkor a méh összehúzódik, hogy eltávolítsa a tartalmát. Orgazmus esetén a méh izmai szintén összehúzódnak, ez pedig segíthet a görcsökön.

A nemi élet rövidítheti a menstruációit, mivel az orgazmus során jelentkező izomösszehúzódások gyorsabban kiszorítják a méh tartalmát. Ez rövidebb periódust eredményezhet.

Hátrányok

Az egyik legnagyobb hátránya, hogy mindent összevérezhettek, különösen, ha erős a menstruációd. Olyan lehetsz te, a partnered, de az ágynemű is. Emiatt pedig szorongás alakulhat ki benned, ami megnehezítheti, hogy élvezd az együttlétet.

Magasabb a fertőzés veszély is, mivel sok vírus a vérben él, és a menstruációs vérrel is távozik, az gumióvszer ilyenkor a legjobb megoldás, mert ez nyújtja a legnagyobb védelmet. De ilyenkor te is könnyebben elkaphatsz fertőzéseket, nemcsak a partnered.

Nehogy bent felejtsd a tampont, mert szintén komoly gondot okozhat, ha túl fentre kerül a hüvelyedben.

Forrás: Popsugar, Healthline

Megosztom: