Forrás: Pinterest
Élet

Hogyan szakíts fájdalom nélkül?

Megosztom:

Létezik a kíméletes módszer.

Sosem jó, de szükséges rossz

Egy szakítás sosem kellemes dolog. De ha már kimondjuk, hogy vége, akkor tegyük azt kíméletesen. Hogyan? Létezik ilyen? Talán. 🙂

Hogyan és mikor?

Először is a legfontosabb a szakítás mikéntje és az időzítés.

Nagyon nem kedves dolog írásban, chaten, telefonon vagy akár videüzenetben szakítani valakivel, arról nem beszélve, hogy ezzel a minimális tiszteletet sem adjuk meg a másiknak. Szakítani személyesen, szemtől-szemben illik, akármilyen kínos is. Hidd el, a végén mindkettőtök azt fogja érezni, hogy ez egy “tisztességes” rendes szakítás volt, nem pedig egy “semmilyen”. Mindkét oldalon lenni rossz, de ha ki kell mondani, hogy “vége”, akkor tegyük azt kedvesen de egyértelműen.

Egyre inkább bevált módszer, hogy egy külön találkozóra hívjuk az illetőt, ahol őszintén elmondjuk neki, hogy úgy érezzük valamiért már nem működnek a dolgok és szeretnél ebből kilépni. Ha nem tudjátok megbeszélni a problémát, akkor méltóságteljesen váljanak el útjaitok és ne veszekedésbe torkolljon. A nyilvános helyeknek ez az egyik előnye, hisz talán megakadályozza a “nagy jeleneteket”. Ha viszont kimondod, hogy vége, akkor ne táncolj vissza, mert azzal szavahihetetlenné válsz.

Semmiképp ne egy vita, egy jó program, egy büszkeségre okot adó pillanatod, egy stresszes helyzet, egy ünnep, vagy egy közös családi wellness hétvége során szakíts, mert az a bunkóság non plus ultrája. Nagyjából ahhoz hasonló érzés mikor felszálltok az óriáskerékre, vidáman eszitek a vattacukrot, majd 2 mosoly és eszkimópuszi közt álmaid lovagja hirtelen beléd vágja a kést. Nem kell magyaráznunk, ugye? :S

Fontos az őszinteség, a teljes figyelem a másik felé és az, hogy ne csak gyorsan “letudni” akard az egész szakítást. Ha felnőtt és felelősségteljes ember vagy, akkor bátran mert kimondani azt is, hogy már nem okoz neked boldogságot ez a kapcsolat. Ha a szeretlek szóval könnyen dobálózunk, akkor a visszáját is merjük kimondani. Ha pedig kimondtuk, akkor 5 perc múlva ne gondoljuk meg magunkat, mert ez ahhoz túl fajsúlyos dolog. Csak a pszichopaták játszanak más ember érzelmeivel.

No szex!

És a legfontosabb: Felejtsd el a szakítás utáni összejárós szexet! Egy ideig jó ötletnek tűnik, de aztán csak fájdalmat okoztok vele egymásnak. Hisz attól ti már nem lesztek együtt. De a szex miatt külön sem igazán, és ettől beleragadtok egy káros spirálba. Ettől nem fogod visszakapni a másikat, akkor sem ha észveszejtő volt köztetek a kémia. Ne áltasd magad. És a méltóságodat is így tarthatod meg a legkönnyebben. Jól tudjuk, hogy nem egyszerű “szétválni” de vannak lépések ilyenkor amiket muszáj megtenni, mert ezek hiányában a saját életünket keserítjük meg. Ha együtt laktatok, semmiképp ne maradj nála tovább! Inkább aludj egy barátnődnél, vagy akár egy panzióban, de nem szabad az exeddel éjszakáznod. Nála laknod meg aztán végképp nem. Legyél egyedül és találj újra önmagadra! Aztán úgyis lesz új szerelem.

Nektek milyen szakításotok volt igazán nehéz?

Megosztom: